Iránytű 2012

 

IRÁNYTŰ - PÁLYÁZAT CSALÁDOK ÁTMENETI OTTHONAIBAN ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONAIBAN ÉLŐ GYERMEKEK SZÁMÁRA Az S.O.S. 

Krízis Alapítvány pályázatot ír ki elsősorban Pest megyei, családok átmeneti otthonában vagy gyermekek átmeneti otthonában élő gyermekek számára.

 

A pályázat célja:

 

Az S.O.S. Krízis alapítvány 1997 óta végzi tevékenységét a gyermekvédelemben, családok átmeneti otthona szolgáltatást működtetve segíti a lakhatásukat vesztett családokat, 2011-ben rendezte meg először az

 

IRÁNYTŰ Szakmai és Művészeti Napok 

 

rendezvényét. 

Hisszük, hogy a hátrányos helyzetben élő gyermekek között épp oly sok a tehetséges gyermek, mint a rendezett körülmények között élő családokban – számukra kínál bemutatkozási lehetőséget a pályázat.

A pályázók köre Elsősorban Pest megyei családok átmeneti otthonában vagy gyermekek átmeneti otthonában élő gyermekek. Az ország más területéről érkező pályázókat is szívesen fogadunk, de - tekintettel az Alapítvány és a rendezvény nonprofit jellegére – szállást nem tudunk biztosítani.

A pályázat részletei 2011. évben rendezte meg először az S.O.S. Krízis Alapítvány az IRÁNYTŰ Szakmai és Művészeti Napok rendezvényét. Az indulás évében 8 intézmény több, mint 60 gyereke mérette meg tudását képző- és előadóművészeti kategóriákban.

 

Fotó- és rajzpályázat (országos) 

A fotók témája: „Fák, virágok, fény” Minden pályázó maximum 3 fotóval pályázhat. A fotókat e-mailben várjuk az sosiranytu@gmail.com e-mailcímre 2012. szeptember 30-ig. A fotók az S.O.S. Krízis Alapítvány közösségi adatlapján lesznek közzétéve és szavazásra bocsátva. Kérjük, a levélben a pályázó adja meg az intézményt, melyben lakik, nevét, elérhetőségét.

 

A rajzok témája: „Közlekedési eszközeink”

 

Minden pályázó maximum 3 rajzzal pályázhat, félfamentes A/4-es rajzlapon. A pályaműveket postán vagy személyesen a 1047 Budapest, Perényi Zsigmond u. 39. címre várjuk 2012. október 23-ig. Kérjük, a levélben a pályázó adja meg az intézményt, melyben lakik, nevét, elérhetőségét. Mindkét pályázat eredményhirdetésére az „Iránytű” Művészeti és Szakmai Napok rendezvénysorozat keretein belül, 2012. november 23-24-25 kerül sor. Mindkét kategóriában az I.II. és III. helyezet tárgyi díjazásban részesül, valamint részt vehet a 2012. november 25-i gálaműsoron.

 

Kulturális seregszemle

2012. november 24-én szombaton 14 órától kulturális szemlét rendezünk az alábbi kategóriákban:

- vers és prózamondás

- ének, hangszeres produkció

- tánc.

Kategóriánként több indulót is várunk egy-egy Intézményből, mely lehet egyéni és csoportos produkció is. Minden produkció maximálisan 5 perces lehet, melyet egy 4 tagú szakmai zsűri fog értékelni. A Kategóriák legjobbjai értékes díjak mellett lehetőséget kapnak közös fellépésre, több vendégművész közreműködésével, a 2012. november 25-i záró gálán. 

Kategóriánként több indulót is várunk egy-egy Intézményből. Minden produkció maximálisan 5 perces lehet, melyet egy 4 tagú szakmai zsűri fog értékelni.

A Kategóriák legjobbjai lehetőséget kapnak közös fellépésre, több vendégművész közreműködésével, a 2011. november 26-ai záró rendezvényen.


Jelentkezni az sosiranytu@gmail.com e-mailcímen lehet 2012. szeptember 30-ig. Nevezési díj nincs!


Iránytű felhívás és jelentkezési lap letöltése (pdf)


Kapcsolat:

Andula Zsuzsanna

www.soskrizis.hu

+36-1-390-34-52

 

 


 

 Történetek