Deloitte

 

Idén is három szervezetnek nyújt támogatást a Deloitte értékteremtô programja.

Speciális foglalkozást igénylô, sérült, illetve hátrányos helyzetû gyermekek képességfejlesztéséhez, különleges hippoterápiás gyógykezeléshez, valamint kapcsolatépítô ifjúsági tábor szervezéséhez nyújt segítséget a Deloitte „Közös Többszörös” elnevezésû, értékteremtô jótékonysági programja. A Deloitte támogatásával idén három szervezet összesen több mint hárommillió forintot költhet többlet értéket teremtô céljainak megvalósítására. 

A Deloitte magyarországi társaságai felelôsséget éreznek a közösségért, ezt fejezi ki az idén második alkalommal meghirdetett, „Deloitte Közös Többszörös” elnevezésû pályázat is, amelynek célja a beteg, illetve hátrányos helyzetû gyermekek és az ôket segítô közösségek, csoportok munkájának támogatása. A pályázat tavalyi sikerét alapul véve a beérkezett anyagok elbírálásánál a döntô szempont az volt, hogy a pályázó szervezet konkrét elképzeléssel rendelkezzen arról, hogyan tud hatékonyan és átláthatóan rendelkezni a számára biztosított pénzösszeggel. 

Gion Gábor, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: A Deloitte különbözô üzletágainak képviselôibôl álló Támogatási Bizottságnak most sem volt könnyû dolga, de úgy érezzük, három olyan szervezetet sikerült találnunk, amelyek támogatásunkkal hosszú távon is képesek lesznek a fogyatékos és hátrányos helyzetû gyermekek fejlôdését, életminôségének javulását elôsegíteni. Ez nagyon fontos a Deloitte számára, mert hiszünk a közösség értékteremtô erejében, abban, hogy a sérült gyermekek fejlesztése a segítô közösséget is erôsíti egyben. 

A beérkezett pályázatok közül a Támogatási Bizottság a Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Közhasznú Alapítvány számára ítélte meg a legnagyobb értékû támogatást. A hátrányos helyzetû és sajátos nevelési igényû kisgyermekek képességeinek fejlesztésére létrejött alapítvány több mint egymillió forintot költhet egy speciális Ayres fejlesztô szoba létrehozására.

 Egymillió forintos támogatásban részesül a Szimbiózis Alapítvány, amelynek célja a tartós „szimbiotikus” támogatást igénylô, sérült emberek oktatása, illetve társadalmi integrációjának segítése. Különleges kezelési módszerük a hippoterápiás neurofiziológiai gyógytornakezelés, amely a terápiában résztvevô ló és a páciens mozgásdialógusán alapul. A Deloitte támogatásával egy speciális homokos talajú lovaspálya építéséhez járul hozzá. 

Az S.O.S. Krízis Alapítvány 1997 óta mûködteti a Családok Átmeneti Otthonát, menedéket nyújtva olyan várandós anyáknak, kiskorú gyermeket nevelô családoknak, akiket segítség nélkül lakhatásuk elvesztése fenyegetne. Tevékenységük hosszú távú célja, hogy a segített családok gyermekei felnôve ne kerüljenek vissza az intézményi ellátás kereti közé saját utódjaikkal. Az alapítvány számára megítélt több mint félmillió forintot a kortárs kapcsolatok megerôsítését célzó ifjúsági tábor szervezésére fordítják.

A megrendezett ifjúsági tábor képeit megtekintheti Galériánkban

 


 

 Történetek