Aktualitások

 

Az S.O.S. Krízis Alapítvány 2017. november 24-én – egy nappal a nők elleni erőszak megállításának világnapját megelőzően – szakmai konferenciát rendezett az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A konferencia témája a bántalmazás és a egészségügy kapcsolata volt, illetve a bántalmazás egészségügyi vetületei.


A konferencia előadói voltak:


Prof. Dr. Keller Éva, SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet igazgatója - Bántalmazott az egészségügyben

Köbli Mihály r. alezredes, V. Kerületi Rendőrkapitányság – Az egészségügy és a rendőrség kapcsolata

Antal Gábor, krízisintervenciós tanácsadó szakpszichológus – A bántalmazó személyisége

Dr. Antritter Zsófia, SOTE- II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika -  A nemi erőszakon átesett nők nőgyógyászati ellátása

Lengyel Ingrid, Integrált Jogvédelmi Szolgálat – Betegjogi képviselő

Dr. Albert István, Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezet elnöke - Szolgáltatói jogvédelem: Az egészségügyi dolgozókat védő speciális rendelkezések

 

Az szakmai konferenciát gyermekeknek szóló prevenciós programok követték. Az előadásokat itt érik el, a konferencián készült képeket galériánkban tekinthetik meg.
Megújul XVI. kerületi intézményünk udvara, kertje

A Tesco Magyarország Kft „Ön választ – mi segítünk” programjában szervezetünk kapta a legtöbb szavazatot arra a projektjére, melyben megújul XVI. kerületi intézményünk. A felújítás során homokozót, játszóteret építünk a gyerekeknek, lefestjük a kerítést, magaságyást alakítunk ki, ahol megkezdődhet haszon-és fűszernövények termesztése. A TESCO Magyarország Kft 400.000 Ft-tal támogatta programunkat. 2017. június 17-én lesz a nap, amikor mindezt megvalósítjuk – várjuk önkéntes segítők jelentkezését!

9:00 órakor kezdődnek aznap a munkák, s ha ügyesek vagyunk, s elegen is vagyunk, délután 4-re be is fejezünk mindent.

Ha szeretnél csatlakozni csapatunkhoz, esetleg munkatársaiddal, barátaiddal szívesen segítnétek egy jó ügy megvalósulásában, várjuk jelentkezésed a vezeto.korvasut@soskrizis.hu mailcímen, annak megjelölésével, hányan érkeztek!

Várjuk a jelentkezőket!

 


 

 Történetek