Aktualitások

 

Szakmai konferencia - Téma: Kilépés a bántalmazó kapcsolatból és az azt követő időszak

2018. november 23-án, néhány nappal a nők elleni erőszak megállításának világnapja előtt Alapítványunk megrendezte immár hagyományos szakmai konferenciáját. Ebben az évben a bántalmazó kapcsolatból történő kilépés, és az azt követő időszak volt találkozónk középpontjában. Az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ adott idén is helyet a rendezvénynek, melyet előadásával megtisztelt dr. Hárdi Lilla, aki a traumáról és a poszttraumás stressz zavarról tartott informatív előadást, Antal Gábor krízisintervenciós szakpszichológus, aki a bántalmazó kapcsolatból való kilépés szubjektív és objektív akadályairól tartott előadást a résztvevőknek, valamint Fáklya Ágnes részvételével bemutatkozott Budapest első krízisambulanciája, ahol azok kaphatnak segítséget, akik jelenleg bántalmazó kapcsolatban élnek. Az előadások anyagai elérhetőek itt.


Újpesti intézményük szellőzőrendszerének felújítása, korszerűsítése

2018. november végére befejeződött az S.O.S. Krízis Alapítvány újpesti intézménye szellőzőrendszerének felújítása, korszerűsítése. A Magyar Fejlesztési Bank és a Szerencsejáték Zrt nagylelkű támogatásának köszönhetően valósulhatott meg annak a komplex rendszernek a kiépítése, mely folyamatosan biztosítja minden lakószobánkba a friss levegő beáramlását és az elhasználódott, párás levegő elszívását. A kellemesebb közérzet elősegítése mellett a rendszer megoldja azt a problémát is, amit a lakószobák párás levegőjének a falakra lecsapódása okozott. A kivitelezésben köszönjük az Aereco Légtechnikai Kft. segítségét.

  Az S.O.S. Krízis Alapítvány 2017. november 24-én – egy nappal a nők elleni erőszak megállításának világnapját megelőzően – szakmai konferenciát rendezett az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. A konferencia témája a bántalmazás és a egészségügy kapcsolata volt, illetve a bántalmazás egészségügyi vetületei.


A konferencia előadói voltak:


Prof. Dr. Keller Éva, SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet igazgatója - Bántalmazott az egészségügyben

Köbli Mihály r. alezredes, V. Kerületi Rendőrkapitányság – Az egészségügy és a rendőrség kapcsolata

Antal Gábor, krízisintervenciós tanácsadó szakpszichológus – A bántalmazó személyisége

Dr. Antritter Zsófia, SOTE- II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika -  A nemi erőszakon átesett nők nőgyógyászati ellátása

Lengyel Ingrid, Integrált Jogvédelmi Szolgálat – Betegjogi képviselő

Dr. Albert István, Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezet elnöke - Szolgáltatói jogvédelem: Az egészségügyi dolgozókat védő speciális rendelkezések

 

Az szakmai konferenciát gyermekeknek szóló prevenciós programok követték. Az előadásokat itt érik el, a konferencián készült képeket galériánkban tekinthetik meg.
Megújul XVI. kerületi intézményünk udvara, kertje

A Tesco Magyarország Kft „Ön választ – mi segítünk” programjában szervezetünk kapta a legtöbb szavazatot arra a projektjére, melyben megújul XVI. kerületi intézményünk. A felújítás során homokozót, játszóteret építünk a gyerekeknek, lefestjük a kerítést, magaságyást alakítunk ki, ahol megkezdődhet haszon-és fűszernövények termesztése. A TESCO Magyarország Kft 400.000 Ft-tal támogatta programunkat. 2017. június 17-én lesz a nap, amikor mindezt megvalósítjuk – várjuk önkéntes segítők jelentkezését!

9:00 órakor kezdődnek aznap a munkák, s ha ügyesek vagyunk, s elegen is vagyunk, délután 4-re be is fejezünk mindent.

Ha szeretnél csatlakozni csapatunkhoz, esetleg munkatársaiddal, barátaiddal szívesen segítnétek egy jó ügy megvalósulásában, várjuk jelentkezésed a vezeto.korvasut@soskrizis.hu mailcímen, annak megjelölésével, hányan érkeztek!

Várjuk a jelentkezőket!

 


 

 Történetek